Hoitomuodot

Hierontani sisältää pehmytkudosten lämmittämistä, lihasten käsittelyä muokkaavin ottein, erityisten aku- ja triggerpisteiden painalluksia sekä mobilisoivia venytyksiä. Käsialani on rauhallinen ja hoito on rentouttava, mutta tehokas.

Klassinen hieronta

Klassisella hieronnalla pyritään poistamaan ja ennaltaehkäisemään kipua sekä edistämään ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Arjen taakat ja stressi, yksipuolinen ja liiallinen rasitus tai liikkumattomuus aiheuttavat lihaksiin aineenvaihdunnan häiriöitä ja jännityksiä, jotka oireilevat erilaisina kipuina ja kolotuksina. Hieronnassa pehmytkudoksia autetaan rentoutumaan ja palautumaan normaaliin olotilaansa. Samalla mielikin lepää.

Jokainen hieronta suunnitellaan asiakkaan tarpeista lähtien ja tilannekohtaisesti. Seuraavat esimerkit antavat suuntaa ajasta, joka suunnilleen kannattaa varata eri kehonosien käsittelyyn:

30 minuuttia:

  • niska, pää ja kasvot TAI
  • yläraajat

45 minuuttia:

  • selkä & niska-hartiaseutu TAI
  • yläraajat & niska

60 minuuttia:

  • selkä, pakarat & niska-hartiaseutu TAI
  • alaraajat & pakarat TAI
  • yläraajat & niska-hartiaseutu

Päähieronta

Intialaisvaikutteinen päähieronta eroaa perinteisestä hieronnasta siten, että se tehdään tuolilla istuma-asennossa eikä siinä käytetä öljyjä. Hieronta kohdistuu niska-hartiaseudun, käsien ja pään alueeseen ja se on varsin rentouttava ja stressiä poistava käsittely. Verenkierto vilkastuu, lihasjännitys pienenee ja olo virkistyy. Aikaa päähierontaan kuluu 45 minuuttia.

Päähieronta lyhyemmässä muodossa, 15 minuutin mittaisena, on myös erinomainen ohjelmanumero esimerkiksi saunailtoihin!

Lisätietoa intialaisesta päähieronnasta

Jalkahieronta

Aasiassa on jo pitkään ymmärretty jalkahieronnan rentouttava ja tervehdyttävä vaikutus. Hieronnan jälkeen jalat tuntuvat kevyemmiltä, turvotukset pienemmiltä ja koko keho levänneeltä. Aikaa jalkojen hierontaan kannattaa varata 45 minuuttia.

Joogahieronta

Joogahieronta on kokonaisvaltainen kehon käsittely perinteisen thaimaalaisen hieronnan oppeja soveltaen. Se sisältää shiatsusta tuttuja akupisteiden painalluksia ja jooga-asanoiden kaltaisia syviä venytyksiä. Hierontaan tulee varata löysät ja mukavat vaatteet. Käsittely kestää puolestatoista kahteen tuntiin.